interieur gemeentehuis Emmen

De werklandschappen van het gemeentehuis krijgen een nieuwe impuls. Grote bureaus worden verkleind en kastruimte verminderd, waarmee ruimte ontstaat voor nieuwe functies, die activiteit gerelateerd  werken beter mogelijk maken.

nieuwe lagen aan het interieur toegevoegd

Het bestaande interieur van het gemeentehuis heeft een zeer kenmerkend gezicht en refereert, met de verschillende groene kleuren en de print van berkenbomen op de gesloten ruimtes, naar het Drentse landschap. In ons ontwerp sluiten we aan bij dit thema, maar voegen er twee lagen aan toe. De eerste is de referentie naar het Drentse coulisselandschap. Grotere gebieden met werkplekken worden verkleind tot beter werkbare units door groene coulissen te plaatsen. De tweede laag zijn de nieuwe functies, die veelal in de middenzone een plek krijgen. Alle toevoegingen worden uitgevoerd in verschillende tinten blauw, waarmee ze refereren naar de waterwegen in en rond Emmen. Het bestaande interieur wordt zo op verschillende manieren verrijkt.