Officiële opening van het Center of Expertise Healthy Aging

De opening op donderdag 11 januari 2018 was een drukbezocht succes. De gebruikers en de opdrachtgever zijn zeer content met het resultaat in ontwerp en functionaliteit.

Voor de opleidingen Gezondheidsstudies en Verpleegkunde van de Hanzehogeschool Groningen is een nieuwbouwvleugel op het binnenterrein aan het bestaande deels monumentale Wiebenga gebouw toegevoegd. Het interieurontwerp vormt de verbindende schakel tussen de bouwdelen van verschillende leeftijden.

Mogelijkheden creëren voor ontmoeten en delen van kennis

OdV interieurarchitecten heeft de architectuur opgevat als een lichaam dat gezond oud wordt, waarmee architectuur en interieur een verbeelding zijn van Healthy Aging. De interieurelementen en signing zijn de verbindende elementen tussen de verschillende bouwdelen. Helder kleurgebruik en natuurlijke materialen zorgen voor een open en inspirerend interieurlandschap waar innovatie en ontmoeting wordt gestimuleerd. Dit resulteert in nieuwe bruggen tussen onderwijs, onderzoek en praktijk met maatschappelijke verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties.