back office DWI Amsterdam

meer projecten:

Verbouw en herinrichting van een voormalig kantoorgebouw tot een bedrijfsverzamelgebouw, waarin naast het CWI en UWV de gemeente Amsterdam een groot gedeelte van het pand in gebruik heeft, oppervlakte circa 6000 m2, opdrachtgever Gemeente Amsterdam, realisatie 2008 (i.s.m. DvDH interieurarchitecten).

Het gedateerde en traditioneel ingedeelde kantoorpand met lange gangen en gesloten kamers is getransformeerd tot een open kantooromgeving met verbijzonderde plekken. Wanden tussen de kantoren zijn verwijderd en alle deuropeningen in de wanden naar de gang zijn opengemaakt. Of als doorgang of middels een glaspaneel waarmee het licht doordringt in de kern van het gebouw. Het tapijt in de gangzone is doorgetrokken de naastgelegen ruimtes in zodat de ruimtelijkheid vergroot wordt.

De lengte van de gang wordt in het midden doorbroken door het kleurrijke banentapijt dat als patroon is doorgezet in de nieuwe beplating rond de liften. Hier bevindt zich een informele ontmoetingsplaats. Ter plaatse van de overlegruimtes die zich halverwege de gangen bevinden is een ovalen vloerinlay toegepast om de lengte te breken, deze ovalen komen ook terug bij de facilitaire units aan het einde van de gangen.

Om de kosten te beperken zijn de bestaande plafonds in de kantoorruimtes gehandhaafd en is het grootste deel van het kantoormeubilair hergebruikt. Om het interieur en de medewerkers te verbinden met de klanten van de dienst Werk en Inkomen uit Amsterdam Centrum en Oost zijn door het hele pand fotowanden aangebracht met beelden van het straatleven in het werkgebied. Hiermee krijgt het interieur een heel eigen karakter.

Op de vierde verdieping bevinden zich het bedrijfsrestaurant en het Concern Congres Centrum. Het restaurant is opnieuw ingericht en aan het congrescentrum is naast een nieuwe inrichting een entresolverdieping toegevoegd nabij de liften. Onder de entresol zijn drie vergaderruimtes gemaakt die samengevoegd kunnen worden tot één grote ruimte. Als uitloop voor de congreszalen is op de entresol een loungeruimte toegevoegd en naast de liften aanlandtafels.

projectnaam:
back office DWI Amsterdam

opdracht:
realisatie verbouw + inrichting

opdrachtgever:
Gemeente Amsterdam

locatie:
Amsterdam

vloeroppervlak:
8500 m2

oplevering:
medio 2008

samenwerking:
NW3 architecten & interieurarchitecten