bibliotheek Enschede

meer projecten:

Het was onzeker of bibliotheek Enschede op de huidige locatie zou blijven of zou gaan verhuizen. Het bestaande pand is bouwkundig zeer aanwezig en door de plaatsing van veel gemetselde kolommen weinig overzichtelijk en flexibel. De noodzaak om toch te gaan vernieuwen heeft geresulteerd in een opdracht om een inrichting conform retail-formule te maken, waarbij alle inrichtingselementen eenvoudig verhuisbaar zouden moeten zijn. Ook zijn bestaande kasten voor een deel  hergebruikt, omdat het niet duidelijk was of de benodigde capaciteit in de nieuwe locatie even groot zou zijn. Een belangrijke aanpassing ten opzichte van de oude bibliotheek is het aantal studieplekken, voorzien van stopcontacten. De extra stroom die hiervoor nodig is, en die vanwege de beperkte capaciteit van de oude installatie niet aanwezig was, is gevonden in de aanpassing van de basisverlichting van tl naar led. Zo konden ook de focuspunten en displaytafels worden voorzien van accentverlichting.

projectnaam:
bibliotheek Enschede

opdracht:
realisatie verbouw + inrichting

opdrachtgever:
de Bibliotheek Enschede

lokatie:
Enschede

oplevering:
medio 2011

samenwerking:
JDV The Retail Company