bibliotheek Lemelerveld

meer projecten:

Deze bibliotheek is een goed voorbeeld van een cosmetische vestiging in een Kultuurhuus, waarbij oude grenzen (wanden) zijn verdwenen en mooie uitnodigende ruimte is ontstaan. Vanuit de entree bevinden zich links de multifunctionele zalen en is de grote leestafel, die door alle partijen in het pand gebruikt wordt, het eerste waar je tegenaan loopt. Verder naar achteren bevinden zich een balie, die eveneens multifunctioneel gebruikt wordt, en een gecombineerde kantoorruimte van de bibliotheek en de beheerder. Daar waar in de eerste plannen nog een mobiele wand gedacht werd, opent zich de bibliotheek, met een catwalk en uitnodigende werelden.

projectnaam:
bibliotheek Lemelerveld

opdracht:
realisatie verbouw + inrichting

opdrachtgever:
de Bibliotheek Dalfsen / Nieuwleusen

lokatie:
Lemelerveld

oplevering:
eind 2011

samenwerking:
JDV The Retail Company