bibliotheek Utrecht Leidsche Rijn

meer projecten:

In april 2019 opende Bibliotheek Leidsche Rijn de deuren van het nieuwe gebouw aan het Brusselplein. Het is na de Centrale Bibliotheek de grootste vestiging in de stad. De Bibliotheek Utrecht heeft er voor gekozen om met deze vestiging gebruik te maken van het concept de Bibliotheek 3.0, waarvan Bibliotheek Veendam één van de twee pilotvestigingen is.

De bibliotheek van Ontmoeten, Leren en Ontdekken heeft in Leidsche Rijn een lokale invulling gekregen door de plaatsing van foto’s uit de wijk op de multifunctionele wand, die onderdeel is van het concept. Ze zijn de verbeelding van de plek die de bibliotheek voor de inwoners van Leidsche Rijn wil zijn, een ontmoetingsplek waar bezoekers niet alleen boeken kunnen lenen, maar ook  voorstellingen kunnen bezoeken, debatten kunnen voeren en workshops volgen. Ook is er genoeg ruimte om rustig te werken of om te studeren.

Leidsche Rijn telt veel jonge gezinnen en daar is in de bibliotheek rekening mee gehouden. Er is een speciale plek ingericht voor kinderen van 0-8 jaar genaamd ‘de Speelplaats’. Ook de wat oudere kinderen van 8-12 jaar hebben een eigen plek met de naam ‘Verhalen & Zo’. Voor de 12+ jeugd is er veel te ontdekken in ‘het Laboratorium’.

projectnaam:
bibliotheek Utrecht Leidsche Rijn

opdracht:
inrichting bibliotheek

opdrachtgever:
de Bibliotheek Utrecht

lokatie:
Utrecht Leidsche Rijn

oplevering:
april 2019

fotografie:
Gerard van Beek