bibliotheek Vollenhove

meer projecten:

In Overijssel is rond 1960 een groot aantal bibliotheken gebouwd op initiatief van Abraham van Uxem. Deze zogenaamde Van Uxem-bibliotheken kenmerken zich door hun eenvoudige rechthoekige opzet en een open (glazen) voorgevel. Het zijn grote hoge ruimtes, met lichtkoepels en een strook ramen langs het plafond, waaronder in het werk getimmerde houten boekenkasten alle wanden vullen. Deze worden onderbroken door verticale houten latten ter plaatse van radiatoren en de ruimte is voorzien van eenvoudige tl-verlichting. In de cosmetische vertaling van de formule, die in deze locaties veelal plaatsvindt, worden de bestaande wandkasten gebruikt en alleen verwijderd op de plaatsen waar een focuspunt toegepast wordt. Door hun rechthoekige plattegrond is de retail-formule goed inpasbaar.

projectnaam:
bibliotheek Vollenhove

opdracht:
realisatie verbouw + inrichting

opdrachtgever:
de Bibliotheek Kop van Overijssel

lokatie:
Vollenhoven

oplevering:
eind 2011

samenwerking:
JDV The Retail Company