Bibliotheek Workum

meer projecten:

In het ontwerp van de nieuwe bibliotheek is er voor gekozen om de principes van de retail aan te vullen met het werk van plaatselijke kunstenaars en een scheepsbouwer. Zo ontstaat er een nieuwe lokale binding met het monumentale voormalige gemeentehuis, waarmee we met respect zijn omgegaan. Vanuit de vroegere opkamer, waar de wereld Kids 0-8 een plek heeft gekregen, lijkt een schip de grote centrale hal in te varen. De kasten in de bibliotheek hebben een neutrale basis, die terughoudend is ten opzichte van de architectuur, aangevuld met een vak met een kleurrijke achterwand die laat zien bij welke wereld de kast hoort en tevens als achtergrond functioneert voor de kleine kunstuitingen in het vak. De subtiele ledverlichting in de kasten laten het interieur sprankelen.

projectnaam:
bibliotheek Workum

opdracht:
inrichting bibliotheek

opdrachtgever:
bibliotheken Mar en Fean

lokatie:
Workum

vloeroppervlak:
280 m²

oplevering:
03-06-2016