BVG Amsterdam Centrum – Oost

meer projecten:

Verbouw en herinrichting van een voormalig kantoorgebouw tot een bedrijfsverzamelgebouw, waarin naast het CWI en UWV de gemeente Amsterdam een groot gedeelte van het pand in gebruik heeft, oppervlakte circa 6000 m2, opdrachtgever Gemeente Amsterdam, realisatie 2008 (i.s.m. DvDH interieurarchitecten) Zicht op de beursvloer met vacature presentatieborden.

Vanaf de beursvloer, waar ook met behulp van internet statafels gezocht kan worden binnen de vacaturebank van het CWI, voert een trap naar de front office op de eerste verdieping, waar werkzoekenden in gesprek met een medewerker gaan, die het zoeken naar werk begeleidt.

De front office heeft verschillende soorten spreekplekken. Van heel open plekken voor de eerste intakegesprekken tot beveiligde spreekkamers waar moeilijke gesprekken gevoerd kunnen worden. Open plekken worden van elkaar gescheiden door een eenvoudig scherm en in de spreekkamers voorkomen diepe gesloten bureautafels en calamiteitenpuien ervoor dat de veiligheid van de medewerkers gewaarborgd wordt.

Daarnaast zijn er halfopen spreekkamers, waar lichtarmaturen als overspringbeveiliging dienen en akoestische wanden de privacy waarborgen. Deze spreekkamers zijn per blok uitgevoerd in verschillende kleuren zodat interessante ruimtes ontstaan.

Tegenover de liften is steeds een informele ontmoetingsplaats gesitueerd. Het kleurrijke banentapijt is als patroon doorgezet in de nieuwe beplating rond de liften. De lange gangen van het gebouw worden zo onderbroken en verbijzonderd. De presentatiebeelden zijn gemaakt door F12 visuals uit Groningen.

 

projectnaam:
BVG Amsterdam Centrum – Oost

opdracht:
realisatie verbouw + inrichting

opdrachtgever:
CWI / UWV

locatie:
Amsterdam

oplevering:
medio 2008

samenwerking:
NW3 architecten & interieurarchitecten