IC Chirurgie UMCG

meer projecten:

De nieuwe IC Chirurgie in het UMCG is een interieur met een grote mate van efficiency en flexibiliteit.

De ondersteunende kantoor-, overleg-, en studieruimtes bevinden zich aan de zijde van de binnenstraat. Een grote cirkelvormige ruimte biedt ruim plaats aan een draaiend bed.

Vanuit de gang, die door het centrale afgeronde blok heen loopt worden twee Intensive Care en twee Medium Care compartimenten ontsloten. De twee IC’s hebben een eigen isolatiekamer en de ondersteunende ruimtes zijn zo in het centrale blok gesitueerd, dat ook een compleet IC of MC compartiment geïsoleerd kan worden, waarbij de ondersteunende functies eenvoudig herverdeeld kunnen worden.

De observatiedesks op een IC dekken twee bedden, en die op een MC vier bedden. De distributie van medicatie vindt plaats bij een centrale desk met kastruimte in het centrale blok.

In de houten betimmering van de buitengevel zijn onder de ramen grote lades opgenomen, waarin extra kussens voor patiënten worden bewaard. Naast het rode centrale blok, heeft de afdeling een sobere maar frisse grijs-witte kleurstelling, waarbij de afbeelding van een zomerse lucht boven de bedden verlichting probeert te geven.

 

projectnaam:
IC Chirurgie UMCG

opdracht:
realisatie verbouw + inrichting

opdrachtgever:
UMCG / Team 4 architecten

locatie:
Groningen

oplevering:
begin 2008

samenwerking:
Team 4 architecten