Maartenshof Groningen

meer projecten:

Voor de nieuwbouw van Maartenshof is Ton Overtoom verantwoordelijk voor het gehele interieurontwerp, dat zich met de grote lampen met kappen uitstrekt tot op het plein van de entree. Het lange Hofplein, waar zich verschillende functies bevinden, zoals de in het oog springende ontvangstbalie, de bibliotheek met internetplekken, het terras, de zaal en de winkel, wordt tot een eenheid gemaakt door de loper van vloertegels. Het terras is verbijzonderd met een parketvloer en in de bibliotheek met zijn grote leestafel ligt een mooi karpet. Het is een ontmoetingsplein.

Naast het terughoudende kleurgebruik in de gangen, zijn kleurrijke accenten aangebracht in de twee ovale kernen waarin zich naast de liften ook de trappen en enkele ondersteunende ruimtes bevinden. In de huiskamers van de afdelingen is een grote keuken aanwezig met een moderne uitstraling, waar de bewoners kunnen meehelpen met het klaarmaken van het eten. In de ‘voorkamer’ met een bank en makkelijke stoelen, is ruimte voor eigen spullen van de bewoners. Evenals in de slaapkamers van de bewoners, waar de vloer een warme kleurstelling heeft en een functioneel wasmeubel is vormgegeven.

 

projectnaam:
Maartenshof Groningen

opdracht:
interieurontwerp

opdrachtgever:
Zorggroep Groningen / Team 4 architecten

lokatie:
Groningen

oplevering:
eind 2008

samenwerking:
Team 4 architecten