revalidatie Maartenshof 

meer projecten: 

In de oude L-vormige vleugel van Maartenshof maakt het verzorgingstehuis plaats voor revalidatie. De nieuwe bewoners verblijven veelal slechts enkele weken en het is de opzet om ze zoveel mogelijk te activeren. Om hier vanuit het interieur invulling aan te geven krijgen de bestaande monotone gangen een gedaanteverwisseling. De vloeren worden uitgevoerd in een grijsbruine vinyl, die aansluit bij de tegelvloer van het Hofplein en de gangen in de nieuwbouw. En er worden accenten aangebracht op verbijzonderde plaatsen, zoals de hal bij de liften, de uitrustruimte halverwege de gang en de uitrustruimte aan het einde van de gang.De ovale vorm bij de lift is een verwijzing naar de kleurrijke kernen van de nieuwbouw, en verandert per verdieping van kleur. Deze kleur krijgt een zachte kleurvertaling op een van de gangwanden, terwijl op de tegenoverliggende wand een speels lijnenspel aangebracht wordt. De lijnen zijn vloeiende bewegelijke vormen en de kruispunten kunnen een te bereiken doel zijn bij het revalideren. De kopse kanten van de nissen t.p.v. de deuren naar de kamers krijgen kleuraccenten, die ervoor zorgen dat de lengte van de gangen visueel korter wordt.

projectnaam:
revalidatie Maartenshof

opdracht:
interieurontwerp

opdrachtgever:
Zorggroep Groningen

locatie:
Groningen

oplevering: