Stadkamer Zwolle

meer projecten:

Voor Stadkamer Zwolle heeft OdV Interieurarchitecten een tijdelijke huisvesting in het Stadhuis van Zwolle gerealiseerd in verband met de vertraging van de oplevering van het nieuwe pand.

Er zijn wanden verwijderd om ruimte te creëren. De vloerbedekking is blijven liggen, maar er zijn wel banen uitgesneden, hierin zijn lopers gelegd om de verschillende ruimtes met elkaar te verbinden.
De boekenkasten zijn uitgevoerd in eenvoudige archiefkasten die de tijdelijkheid van de situatie weergeven. De leeszaal met tijdschriften is gesitueerd in de centrale hal op de begane grond waar een tuk tuk de tijdelijke koffievoorziening is.
Van de vide is een huisje gemaakt in de vorm van het logo van de Stadkamer waar boeken teruggebracht en geleend kunnen worden. Daarnaast geeft het aan dat er aan de nieuwe bibliotheek gewerkt wordt, maar het legt ook verbinding met de begane grond en de eerste verbinding.

In de Stadkamer kunnen Zwollenaren terecht voor kennis, informatie en advies, educatie en ontwikkeling, taal, literatuur, kunst en cultuur.

projectnaam:
Stadkamer Zwolle

opdracht:
realisatie tijdelijke Stadkamer in Stadhuis Zwolle

opdrachtgever:
Stadkamer Zwolle

locatie:
Zwolle

oplevering:
begin 2016