Bibliotheek Zwolle

meer projecten:

De voormalige bibliotheek Zwolle is vele jaren gehuisvest geweest aan de Diezerstraat in het centrum van de stad. De belangrijkste verandering in de inrichting vond plaats in 2012. Tot die tijd bevond de bibliotheek zich achter een groot entreegebied met een lange hellingbaan, een afgesloten ruimte voor het inleveren en verwerken van boeken en het leescafé. Bij de verbouwing en herinrichting werd voor het sorteren van de boeken een sorteerrobot in het souterrain geplaatst, met een transportband vanaf de begane grond. De oude sorteerruimte werd ontmanteld en maakte plaats voor een uitgiftepunt van het café. Ter plaatse van het entreegebied en de hellingbaan is een uitbreiding van het leescafé gerealiseerd, dat druk bezocht wordt. De voormalige bibliotheek heeft een verbinding gekregen met de drukke winkelstraat, en daarmee ook een uitnodigend gezicht naar de stad.

projectnaam:
Bibliotheek Zwolle

opdracht:
ontwerp cosmetische herinrichting bibliotheek

opdrachtgever:
Gemeente Zwolle

locatie:
Zwolle

oplevering:
medio 2013