Stadslyceum Kunstcluster

meer projecten:

De oude onderwijsruimtes voldeden niet meer en de ruimte had de potentie om er een extra lesruimte aan toe te voegen. Daarnaast was extra opbergruimte, licht en ruimte gewenst. Team 4 architecten tekende het bouwkundige ontwerp, waaraan wij de inrichting en materialisatie mochten toevoegen.

Het Kunstcluster moest een ingetogen, maar inspirerende ruimte worden, met een referentie naar het kleurgebruik van het Rijksmuseum. De door de docenten gewenste kleurigheid is gerealiseerd door achter de hoge kastenwanden, fotobehang te plaatsen met uitsneden van schilderijen van Van Gogh. De doorgaans rommelige kasten krijgen zo een altijd krachtige uitstraling. En dat kunnen we ook zeggen over het extra leslokaal dat als een huisje in de ruimte lijkt te zweven en alle ruimtes aan elkaar verbindt.

projectnaam:
Stadslyceum Kunstcluster

opdracht:
inrichting drie onderwijsruimtes

opdrachtgever:
onderwijsgroep Groningen

locatie:
Groningen

oplevering:
2019

samenwerking:
Team 4 Architecten

fotografie:
Gerard van Beek