Vechtdal College Ommen

meer projecten:

Bij de modernisering en uitbreiding van het Vechtdal College is een deel van de bestaande laagbouw gesloopt en is er een twee verdiepingen hoog volume toegevoegd.

Op de tweede verdieping bevinden zich de lokalen voor de eerstejaars en een centraal gelegen open leercentrum en een informatiepunt.

Op de eerste verdieping zijn de lokalen voor de tweedeaars aangevuld met een mediatheek en een docenten overblijfruimte, naast de centrale eikenhouten trap.

Op de begane grond, die deels bestaat uit bestaande bouw, bevinden zich de kunstvakken, het technasium en de kantoren. De bestaande kantine is hier uitgebreid met een tweede kantine, die tevens kan worden gebruikt als theater.

In het ontwerp hebben we de veelkleurige schittering van het water vertaalt naar een pixelpatroon op de wanden, waarbij de verschillende vleugels en verdiepingen ieder hun eigen kleur hebben gekregen. Deze vlakken lopen door in de lokalen. Aan de overzijde van de gang is een kleurstrook in de vloer en op de wanden geplaatst, die doorloopt in de lokalen en waarop in de gang studiebankjes geplaatst zijn. In de kantine is een golvende bank geplaatst waarin alle kleuren samenkomen. De veelkleurigheid maakt van de school een herkenbare en dynamische leeromgeving.

projectnaam:
Vechtdal College Ommen

opdracht:
realisatie afbouw + inrichting

opdrachtgever:
Vechtdal College

lokatie:
Ommen

oplevering:
begin 2016

samenwerking:
Team 4 architecten

fotografie:
Gerard van Beek