Publiek

Functioneel, veilig, toegankelijk en uitnodigend; kenmerken van een goede publieke ruimte. In ieder project zorgen we voor een inrichting die medewerkers faciliteert in hun werkzaamheden, maar die ook past bij de ‘customer journey’ van gebruikers.

Kulturhus, MFC, MFA, het zijn allemaal benamingen voor gebouwen waarin verschillende partijen met een publieke functie hun krachten bundelen. Het verbinden van organisaties en mensen die elkaar ontmoeten en kennis delen zijn een rode draad die door veel interieuropdrachten heen loopt. De diversiteit van onze projecten en onze ervaring met het ontwerpen voor meerdere opdrachtgevers, maakt dat wij kennis uit het ene werkgebied kunnen inzetten voor oplossingen in een ander werkgebied.

Provinciehuis Utrecht

Een mooi voorbeeld waar veel aspecten samenkomen is het ontwerp voor de begane grond en de eerste verdieping van het Provinciehuis Utrecht. De begane grond wordt vrij toegankelijk voor bezoekers en wordt een flexibele en dynamische ruimte met een groot aanbod aan verschillende ontmoetings- en werkplekken. Er komt een uitnodigende catering, een grand café en scrum-ruimtes, maar ook kleine ruimtes voor video-gesprekken. Ontmoeting centraal staat. Voor medewerkers onderling, maar ook voor mensen van buiten de organisatie.

Woningbouwverenigingen

Ook bij een woningbouwvereniging draait alles om de ontmoeting tussen klant en medewerker. Laagdrempelig, informeel, maar wel professioneel. Voor de kantoren van Woningbouwvereniging Lefier kozen we daarom voor thema ‘bij Lefier aan tafel’. Een concept waarbij de tafel een verbindend en onderscheidend element werd in ontvangstruimte, balie en spreekkamers. De grens tussen de ontvangstruimte en de centrale ontmoetingsruimte voor de medewerkers is bewust enigszins diffuus gemaakt, om het informele karakter te versterken.

De Spil Nieuwleusen

Vanuit de opdracht voor de bibliotheek in Kulturhus De Spil hebben we vraag gekregen om ook het entreegebied met het café, de ruimte bij de sporthal en de kantine van het Agnieten College te ontwerpen. Een mooie kans om de verschillende functies met elkaar te verbinden door ze een gezamenlijke uitstraling te geven. De multifunctionele wand uit het concept van de Bibliotheek 3.0 wordt doorgezet achter de bar van het café, En de vormgeving van de bar komt terug in het uitgiftebuffet van de schoolkantine.

Met een frisse blik

Dan denken we bijvoorbeeld aan het ontwerp van de Aquarena: een nieuw overdekt zwembad in Emmen, waar de beleving van het gaan zwemmen in een typisch Drentse recreatieplas is vertaald in het interieur. Of aan innovatieve concepten zoals de Digibuzz, een rijdende futuristische omgeving waarin jong en oud kennis kan maken met nieuwe media en technologie. Publieke ruimtes met specifieke programma's van eisen, die we een unieke invulling geven.

Vroeg werk

Naast de bibliotheken is onze ervaring met het ontwerpen voor publieke ruimtes begonnen met de SUWI BVG vestigingen, waarin het CWI, UWV en de gemeentelijke sociale diensten een gedeelde frontoffice aan het Werkplein hadden. Laagdrempelige plekken waar werkzoekenden geholpen konden worden, maar ook zelf op zoek gingen naar een baan.