bibliotheek doesburg

slide

De bibliotheek wil volwassen verleiden tot lezen, maar ook kennis laten maken met kunst en cultuur en aanzetten tot een leven lang leren. Ze zijn gericht op innovatie en bieden voor jong en oud ruimte om te oefenen met vaardigheden op ieder niveau. Een bibliotheek voor ontmoeten, leren en ontdekken.

Met de verhuizing naar het nieuwe gemeentehuis ontstaat de kans om meer ruimte en gezicht te geven aan deze nieuwe functies.

Na een bezoek aan bibliotheek Veendam, de pilotvestiging van Biblionet Groningen voor het inrichtingsconcept 3.0, in combinatie met de Black Box heeft de Bibliotheek West-Achterhoek ons benaderd voor het maken van plannen voor de nieuwe inrichting.

Naast het maken van het ontwerp voor de bibliotheek begeleiden we, in samenwerking met de Gemeente Doesburg en Zenber architecten, ook het bouwproces. We ondersteunen onder meer met het maken van de bestektekeningen en het offertetraject voor de inrichting. Maar ook door synergie te zoeken met het ontwerp van de architect; door kleuren en materialen op elkaar aan te laten sluiten, waardoor functies van de gemeente en bibliotheek naadloos in elkaar over lopen.

Informatie over dit project

opdracht

ontwerp en projectbegeleiding

opdrachtgever

Bibliotheek West Achterhoek

locatie

Doesburg

samenwerking

Zenber Architecten

Gerelateerd werk