Bibliotheek Rolde

Het multifunctioneel centrum De Boerhoorn biedt onderdak aan cultuur, sport, educatie en welzijn, in en rond de centrale ontmoetingsruimte. Bij het ontwerp voor deze ruimte was het de opdracht om hedendaagse bibliotheekfuncties te combineren met onder meer het ‘sportcafé’. Twee totaal verschillende bewoners.

slide
slide
slide
slide

Er ontstaat eenheid doordat de inrichting aansluit bij de kleuren en de materialen zoals door de architect zijn voorgesteld. Zo zijn de essenlatten rondom de vide, in een smallere versie, ook verwerkt in het presentatiemeubel voor het schilderij.

De kleur groen van de vloer en wanden zijn in verschillende tinten groen verwerkt in het losse meubilair, aangevuld met de complementaire kleuren oranje en geel.

voorjaar in Rolde

Een bijzondere plek in het interieur wordt ingenomen door de zithoek, waar het schilderij ‘Voorjaar in Rolde’ van kunstschilder Arie van der Boon een prominente plek heeft gekregen. Kunsthandelaar Harms uit Rolde heeft het kunstwerk kunne verwerven met de belofte dat hij het zou schenken aan de inwoners van Rolde. De bloeiende appelboom is nu het stralend middelpunt van de nieuwe huiskamer.

flexibel en multifunctioneel

Ook is er ruimte voor de Kids en jongeren. Hiervoor een opvallend meubel op wielen ontworpen, dat tijdens zomer activiteiten naar buiten kan worden gereden. Alle andere meubels in de centrale ruimte zijn eveneens op wielen geplaatst, zodat de hal voor grote evenementen kan worden gebruikt.

Informatie over dit project

opdracht

ontwerp inrichting bibliotheek in centrale hal

opdrachtgever

Biblionet Drenthe, Gemeente Aa en Hunze

locatie

Zuides 50 Rolde

oplevering

medio 2021

vloeroppervlak

350 m2

fotografie

OdV interieurarchitecten

samenwerking

bdg architecten

Gerelateerd werk