bibliotheek Uithuizen

Als onderdeel van het nieuwe centrumplan van Uithuizen verhuist de bibliotheek naar een voormalig winkelpand aan ‘De Blink’, waar de haven terugkeert als centrale plek in het dorp.

slide

concept

Een nieuwe huiskamer voor Uithuizen. Een plek voor ontmoeten, leren en ontdekken, waarvan de de uitgangspunten voor de inrichting zijn gebaseerd op de Bibliotheek 3.0.

ontwerp

Op basis van het programma van eisen hebben we een ontwerp gemaakt voor zowel de bouwkundige indeling en afwerking van het casco pand, als het complete interieur. De medewerkers / gebruikers zijn betrokken geweest bij de keuze van het meubilair, waarmee de bibliotheek een lokale handtekening krijgt.

realisatie

In samenwerking met Biblionet Groningen verzorgen we de bouwvoorbereiding en de uitvoeringsbegeleiding. Oplevering en opening staan gepland voor oktober 2022.

Informatie over dit project

opdracht

concept, ontwerp en realisatie

opdrachtgever

Biblionet Groningen

locatie

Uithuizen

oplevering

eind 2022

vloeroppervlak

400 m2

Gerelateerd werk