bibliotheek Assen

Een soepel proces van terugbrengen en lenen, dat was de wens van de Bibliotheek Assen. Een inleverrobot met regelmatig storingen heeft plaatsgemaakt voor een inleverkast en een nieuwe uitleenbalie met zelfservice. Een praktische ontwerpoplossing van OdV interieurarchitecten.

slide
slide
slide
slide
slide

De slimme inleverkast

Het vlot kunnen terugbrengen en lenen is een basisvoorwaarde voor een prettig bibliotheekbezoek. Leverancier van ICT-toepassingen Eastbridge ontwikkelde een alternatieve inlevermethode bestaande uit stalen bakken met schotjes en inleversoftware. OdV heeft hier een kast bij ontworpen passend bij het bestaande interieur. Ook leverde OdV het ontwerp voor een zelfservicebalie aan de Bibliotheek Assen.

‘Een soepel proces van het terugbrengen en lenen als basisvoorwaarde voor een prettig bibliotheekbezoek.’

Een zichtbare collectie

De inleverkast sluit qua ontwerp aan op de reeds gebruikte boekenkasten. Zo hebben de plinten van de inleverkast dezelfde kleur als de boekenkasten. De zichtlijn van voren naar achteren door de bibliotheek is door het ontwerp en de plaatsing van de slimme inleverkast nu open. De kasten nodigen uit om ingeleverde boeken te bekijken en opnieuw te lenen door andere klanten. Dit ter inspiratie en scheelt ook weer opruimen. Alle collectie in huis is op deze manier altijd op de vloer aanwezig en te leen.

Als je aan de voorkant samen goed nadenkt dan komt het aan de achterkant gewoon goed. OdV denkt goed mee in dit proces en voegt ervaring toe voor wat betreft praktische ontwerpoplossingen.

Hanneke Bruggeman
directeur DNK

Informatie over dit project

opdracht

ontwerp en realisatiebegeleiding

opdrachtgever

de Bibliotheek Assen

locatie

DNK Assen

oplevering

eind 2016

fotografie

Gerard van Beek

Gerelateerd werk