bibliotheek Barneveld – medialab

In vervolg op de herinrichting van de algemene bibliotheekruimte in 2020, hebben we een ontwerp mogen maken voor de herinrichting van verschillende afsluitbare ruimtes in het monumentale entreegebouw van de bibliotheek. Hiermee kan de bibliotheek verder invulling geven aan de brede maatschappelijke en educatieve functie en zijn daarmee een aanvulling op de algemeen toegankelijke ruimtes.

1. odv-interieurarchitecten-bibliotheek-barneveld-medialab-overzicht

De functies van deze ruimtes lopen uiteen, het medialab biedt ruimte aan schoolklassen om kennis te maken met de verschillende facetten van digitale geletterdheid, maar ook derden kunnen de ruimte gebruiken voor inloopspreekuren.

In de cursusruimtes kunnen mensen bijeenkomen om in groepsverband aan hun algemene ontwikkeling te werken en waar mogelijkheid is om cursussen te volgen of te organiseren.

Het monumentale entreegebouw heeft zowel exterieur als interieur karakteristieke stijlelementen en kleuren uit de jaren dertig van de vorige eeuw. We hebben deze als aanleiding genomen voor het ontwerp en in de vormgeving een link gelegd naar de inrichting van de algemene bibliotheekruimte.

De verschillende ruimtes hebben een eigen sfeer, die door de kleden van geweven vinyl met elkaar worden verbonden.

Gerelateerd werk