bibliotheek / hub roden

Verbouw en herinrichting waarbij de Bieb / Hub dé nieuwe toegangspoort voor kennis, informatie en het ontdekken van de Gemeente Noordenveld wordt.

Naast de bestaande bibliotheek is onlangs een nieuwe busbrink gerealiseerd, die onderdeel uitmaakt van het interprovinciale vervoersnetwerk van Groningen en Drenthe.

Iedere Hub heeft zijn eigen faciliteiten en in Roden wordt het aanbod uitgebreid met, en gekoppeld aan kennis, informatie en een breed pallet aan maatschappelijke functies in de Bibliotheek.

De locatie wordt hiermee veel meer dan een bibliotheek naast een busstation. Het wordt binnen het netwerk van bibliotheken en het uitgebreide vervoersnetwerk, dé inclusieve toegangspoort van de gemeente Noordenveld!

 

Circulair Doe Mee Plein

 

Een uitnodigend en transparant huis vormt de ontsluiting van het Doe Mee Plein. Een toegankelijke plek, waar mensen die hulp en begeleiding nodig hebben zich welkom en thuis voelen.

 

We gaan het huisje bouwen van oude bouwmaterialen die vrijkomen bij de renovatie van een aantal woningen in Roden, die eigendom zijn van woningbouwvereniging Woonborg. Een mooie samenloop van omstandigheden, waarmee we circulariteit zichtbaar maken.