Bibliotheek Nieuw-Amsterdam

De nieuwe bibliotheek heeft een prominente plek gekregen in ‘De Veurkamer’ van Nieuw-Amsterdam. Samen met het dorpshuis zijn ze buren geworden van woonzorgcentrum Oldersheem. De bibliotheek is de nieuwe huiskamer van het dorp, een centrale plek waar iedereen elkaar kan ontmoeten.

slide
slide
slide
slide
slide
slide

Lokale verankering

De Bibliotheek Nieuw-Amsterdam is een mooi voorbeeld van de nieuwste bibliotheekontwikkeling. Niet alleen krijgen de nieuwe functies een plek, maar ook krijgt de bibliotheek een prominente rol als centrale ontmoetingsplek voor de gemeenschap. Door de toepassing van warme kleuren en een informele uitstraling wordt het een plek waar iedereen zich thuis voelt. Om even gezellig bij elkaar te komen, een kopje koffie te drinken en de krant te lezen.

‘De Veurstreek en noar veuren gaon zijn bekende begrippen in het dorp.’

Duurzaam

Naast de nieuwe meubelen die in dit project zijn toegepast zijn ook bestaande elementen hergebruikt en gerefurbished. Het is de kunst om bestaande elementen zo toe te passen dat ze één geheel gaan vormen met nieuwe onderdelen. Het resultaat moet er in zijn totaliteit fris en nieuw uitzien.

Benice kan goed luisteren en stelt scherpe doorvraagvragen. Ze krijgt zo boven water wat we zelf eigenlijk nog niet helemaal konden verwoorden. Ze maakt vervolgens een goede vertaling van onze wensen naar een concrete uitwerking in een ontwerp.

Marchien Brons
Directeur-bestuurder Bibliotheek Emmen

Informatie over dit project

opdracht

Interieurconcept, bouwkundige afwerking en inrichting

opdrachtgever

de Bibliotheek Emmen

locatie

Karel Palmstraat 197 Nieuw-Amsterdam

oplevering

eind 2020

vloeroppervlak

350 m2

fotografie

OdV interieurarchitecten

samenwerking

Hendrik F. Klinkhamer architect