Stadkamer Zwolle

Voor Stadkamer Zwolle heeft OdV Interieurarchitecten een tijdelijke huisvesting in het Stadhuis van Zwolle gerealiseerd in verband met de vertraging van de oplevering van het nieuwe pand. Een opmerkelijke gast in het Stadhuis en een spoedklus met een beperkt budget.

slide
slide
slide

Er zijn wanden verwijderd om ruimte te creëren. De vloerbedekking is blijven liggen, maar er zijn wel banen uitgesneden, hierin zijn lopers gelegd om de verschillende ruimtes met elkaar te verbinden. De boekenkasten zijn uitgevoerd in eenvoudige archiefkasten die de tijdelijkheid van de situatie weergeven. De leeszaal met tijdschriften is gesitueerd in de centrale hal op de begane grond waar een tuk tuk de tijdelijke koffievoorziening is. Van de vide is een huisje gemaakt in de vorm van het logo van de Stadkamer waar boeken teruggebracht en geleend kunnen worden. Daarnaast geeft het aan dat er aan de nieuwe bibliotheek gewerkt wordt, maar het legt ook verbinding met de begane grond en de eerste verbinding. In de Stadkamer kunnen Zwollenaren terecht voor kennis, informatie en advies, educatie en ontwikkeling, taal, literatuur, kunst en cultuur.

OdV beschikt over de technische knowhow, de organisatorische kwaliteiten en het netwerk om geschikte uitvoerende partijen bij elkaar te brengen en ervoor te zorgen dat projecten kwalitatief en qua planning tot een goed einde worden gebracht.

Jelle Kooistra
Controller Stadkamer Zwolle

Informatie over dit project

opdracht

ontwerp en realisatiebegeleiding tijdelijke locatie

opdrachtgever

de Stadkamer

locatie

Grote Kerkplein 15 / Zwolle

oplevering

begin 2016

fotografie

Veenstra Visueel