STROOMlab bibliotheek emmen

Bibliotheek Emmen maakt creatieve en ondernemende jongeren de baas! In oktober 2021 zijn audities gehouden om ongeveer tien jongeren te selecteren, die met een carte blanche, een budget en professionele coaching, een jaar lang aan de slag om toffe en coole events voor jongeren te organiseren. Met de nieuwe makersplaats STROOMlab als thuisbasis.

slide
slide
slide
slide
slide

designthinking

De makersplaats is een creatieve plek. Het inhoudelijke ontwerp is tot stand gekomen in een workshop design thinking samen met geïnteresseerde inwoners van Emmen. Wij hebben de ideeën vervolgens ruimtelijk vertaald. Met STROOMlab is de herinrichting van de bibliotheek, met als thema ’onder constructie’, voltooid. Emmen is een creatieve broedplaats rijker!

‘Hier kun jij aan het werk met onze tools. Alles in het lab mag je gebruiken voor jouw project of idee. Jij bedenkt, wij faciliteren.’

STROOMlab is een makersplaats waar de connectie tussen techniek en kunst & cultuur gemaakt wordt. Kinderen vanaf 14 jaar kunnen er workshops volgen en met alle beschikbare tools (machines, materialen en apparatuur) aan de slag. Met verf, een 3D printer of een soldeerstation. Of met een snijplotter, naaimachine of een arduino robot. Voor elk wat wils.

Informatie over dit project

opdracht

ontwerp en realisatiebegeleiding

opdrachtgever

De Bibliotheek Emmen

locatie

Noorderplein 101 / Emmen

oplevering

medio 2021

fotografie

OdV interieurarchitecten

samenwerking

Rebels

Gerelateerd werk