dynhus balk

Met de oprichting van de nieuwe woningcorporatie Dynhus, een samenvoeging van twee zelfstandige corporaties uit Lemmer en Balk, ontstond de wens om de bestaande kantoorlocatie in Balk te verbouwen en in te richten tot een nieuw gezamenlijk onderkomen, dat zoveel mogelijk energieneutraal zou moeten zijn. Een mooie opgave waar we in samenwerking met WAA architecten invulling aan hebben gegeven.

odv-interieurarchitecten-dynhus

duurzaam

Bij het verduurzamen van een bestaand gebouw staat het optimaliseren van het samenspel tussen bouwkundige en bouwfysische aspecten en de gebouwinstallaties centraal. WAA architecten en installatie-adviesbureau Syperda-Hardy hebben verschillende scenario’s voorgesteld, waaruit de opdrachtgever gekozen heeft voor de variant waarbij de gevels van eerste verdieping geheel vervangen zijn. Op de begane grond zijn steenstrips voor het bestaande metselwerk geplaatst, en is een scherm voor de loods geplaatst, waarmee het uiterlijk van het gebouw geheel vernieuwd is.

een thuis voor medewerkers

Het ontwerp voor het interieur van de nieuwe locatie, waar naast de werkplekken voor medewerkers ook een ontvangstruimte voor klanten en bezoekers gerealiseerd moest worden, liep gelijk op met de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl voor Dynhus. Samen met de ontwerpers van Dizain hebben we ervoor gekozen om zowel het interieur als de huisstijl aan te laten sluiten bij kenmerkende aspecten van het werkgebied. Water, weilanden, bos en gebouwen, zijn in de huisstijl gekoppeld aan kleuren en iconen, die op verschillende manieren in het interieurontwerp terugkomen. Zo refereren de spreekkamers in de centrale ruimte op de begane grond naar het prachtige Woudagemaal in Lemmer. Het interieur is warm, vriendelijk en herkenbaar.

circulair

Duurzaamheid en circulariteit zijn belangrijke thema’s binnen Dynhus en spelen binnen dit project op alle terreinen een rol. Voor de inrichting hebben we bestaand meubilair hergebruikt, één op één en gerefurbished, en hebben we second life meubilair toegepast. De nieuwe interieurelementen zijn gekozen op basis van hun esthetische kwaliteiten binnen het ontwerp en hun positieve waardering op het gebied van duurzaamheid. We zijn voor de inrichting gaan samenwerken met OPnieuw!, een regionaal bedrijf, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een kans krijgen om zich te ontwikkelen. Een streven dat mooi aansluit bij de ambities van Dynhus.              


Informatie over dit project

opdracht

concept, ontwerp en realisatiebegeleiding

opdrachtgever

Dynhus

locatie

Eigen Haard 3 / Balk

oplevering

medio 2021

vloeroppervlak

1050 m2

samenwerking

WAA architecten