Wellant College Naarden

Wellant vmbo Naarden wil een gezonde, duurzame groene school zijn. Voor het vrijwel energieneutrale nieuwbouwpand dat ontworpen is door Team 4 architecten, heeft OdV interieurarchitecten een interieurconcept ontwikkeld dat aansluit bij de huisstijl van het Wellantcollege én het unieke karakter van de locatie. De school is sinds het schooljaar 2019-2020 in gebruik.

slide
slide
slide
slide
slide
slide

Iedere dag picknicken

Met het concept ‘picknick’ voor de inrichting heeft OdV op speelse wijze de link gelegd met de praktische groene vakken die op het Wellantcollege gegeven worden. Zo zijn er praktijklokalen voor koken en bloemschikken. Picknicken roept de associatie op met samen buiten eten en contact met de natuur. Het concept sluit op een haast vanzelfsprekende manier aan op de voor de inrichting leidende huisstijlkleuren: groen en blauw.

‘Het concept Picknick verenigd de huisstijlkleuren met het natuurlijke schoolkarakter.’

Groen licht voor praktisch onderwijs

De aula op de begane grond is voorzien van een groene linoleumvloer, die aan gras doet denken en verwijst naar de dierenweide bij de school. In de kantine zijn houten picknickbanken geplaatst die bij mooi weer ook buiten gezet kunnen worden. De grote houten trap naar boven is afwisselend gekleurd volgens de huisstijlkleuren. Lichtstraten brengen daglicht in de school en zijn beplakt met lichtdoorlatende bladerenprints. Deze prints filteren het licht en brengen buiten naar binnen door de zachte schaduwen van de bladeren op de grond. Ook de centrale balie, kasten en de docentenkamer zijn in huisstijlkleuren ontworpen door OdV en voorzien van verschillende verwijzingen naar de groene identiteit van de school. De deuren van de pantry voor de docenten zijn bijvoorbeeld voorzien van folie met een patroon van grassprieten.

Kortom, OdV heeft met een verrassend concept recht gedaan aan de ambities van de school en een natuurlijke leeromgeving gecreëerd waar leerlingen voortdurend omringd zijn door inspirerende elementen passend bij de praktische aard van het onderwijs.

 

Informatie over dit project

opdracht

concept, ontwerp en realisatiebegeleiding

opdrachtgever

Wellant College

locatie

Amersfoortsestraatweg 7 / Naarden

oplevering

medio 2019

vloeroppervlak

1750 m2

fotografie

Ronald Zijlstra

samenwerking

Team 4 architecten

Gerelateerd werk